diversitats


Programa d’igualtat en la diversitat a la Universitat de València.

 

La realitat és un mosaic de diversitats. Des d’aquest convenciment, la Universitat de València inicia aquest curs el programa diversitats amb un ampli ventall d’activitats com ara: tallers, converses, ajudes, assessorament, etc.

 

Us convidem a la presentació d’aquest programa que tindrà lloc en el marc del Festival de Benvinguda amb les performances:

 

Tango queer, amb Olaya Aramo i Dafne Saldaña

Pre-broken, de Juana Varela

 

Presentació als campus [descarrega’t el programa, pdf]

 

Dimarts, dia 17 d’octubre, a les 13:30

Davant de la Biblioteca d’Educació Maria Moliner.

Campus dels Tarongers.

 

Dimecres, dia 18 d’octubre a les 12:30

Espai exterior de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

Campus de Blasco Ibáñez.

 

Dijous, dia 19 d’octubre a les 13:30

Davant de la cafeteria del campus.

Campus de Burjassot.

 

Tango queer

Per Olaya Aramo i Dafne Saldaña

 

En aquesta performance s’explora la relació del cos amb l’espai, la presència corporal com un acte polític i l’art efímer en la improvisació i el contacte. La construcció, deconstrucció i reconstrucció dels rols de gènere és l’eix vertebrador de la proposta. La parella ballarà tres peces molt diferents entre si, buscant visibilitzar diferents combinacions de la performance de gènere més enllà dels criteris heteronormatius del tango i la societat tradicional.

 

Olaya Aramo és ballarina de tango especialitzada en els dos rols. Fundadora del tango queer a Madrid, investiga sobre la dissolució dels rols de gènere en la dansa i la deconstrucció de la història cinètica de gènere dels cossos. Va formar part de l’organització del Quilombo Queer Tango Festival a Barcelona en 2016 i del I Congrés Internacional de Filosofia de la Dansa que es va celebrar a Madrid el passat mes de juny. Ha rebut classes amb destacats mestres internacionals de l’escena tradicional i queer, i ha impartit tallers de tango queer i exhibit a ciutats com Barcelona, París, Londres o Berlín. Interessada en els aspectes tècnics del tango, els fonaments de la connexió i en portar al nivell cinètic la proposta política del tango queer, prompte es va interessar per tot el que la dansa contact improvisació podia aportar al tango milonguero. La seua filosofia del tango l’entén com una dansa d’improvisació en duo, que ens obri a una profunda connexió amb la nostra alineació corporal, la parella i la música.

 

Dafne Saldaña és ballarina i professora de tango. Amb estudis de dansa clàssica i moderna, la seua estada a Buenos Aires li va servir per a créixer en el tango, ball en el que ha madurat a ciutats com Barcelona, Berlín i Alacant. Des del 2012 treballa l’ensenyament simultani de tots dos rols, tant des de l’aproximació teòrica dels estudis de gènere com des de la pràctica del ball, impartint cursos de tango queer a Alacant, Berlín, París i Barcelona. Forma part de l’organització de la milonga queer de Barcelona, on dicta classes treballant la relació entre el cos, el poder i les identitats de gènere. L’any 2016 va formar part de l’organització del Quilombo Queer Tango Festival a Barcelona, el primer festival internacional de tango queer a la península.

 Tango queer

 

Pre-broken

Per Juana Varela.

 

Pre-broken és una ment plena de sons que es repeteixen. Pre-broken és una carrera que es precipita cap a davant i cap a enrere. Pre-broken és un temps anterior al moment present. Aquest és un espectacle de dansa contemporània d’experimentació que trenca amb l’equilibri per parlar a l’espectador dels sentiments reprimits i disfressats, de la ruptura i de la recerca d’un nou ressorgir vital.

 

Juana Varela és ballarina. Comença els seus estudis de dansa clàssica a Alacant i es gradua en l’especialitat de dansa contemporània al Conservatori professional de música i dansa José Espadero en 2004. Posteriorment es llicencia en Coreografia i tècniques d’Interpretació de la Dansa al Conservatori Superior de dansa de València. Ha estudiat amb diferents coreògrafs com ara Yoshua Cienfuegos, Lienz Chang o Vicente Saez, entre altres, i ha rebut cursos a l’Escola Thanz Fabric de Berlín i amb el professorat del Teatre Sant Martin de Buenos Aires. Des del 2003 desenvolupa un treball pedagògic en l’àmbit de la dansa i la discapacitat com a pedagoga i coreògrafa al departament de dansa de l’escola i companyia “Moments Art-Dansa & Teatre” a València. Imparteix també tallers d’iniciació a la dansa per a xiquets i xiquetes i treballa amb el llenguatge del moviment i la creació en cursos de dansa contemporània per a adults des del 2005. Actualment, continua investigant amb la dansa com a ferramenta de socialització.

 

Pre broken

 

 

Si vols saber-ne més, contacta’ns a diversitats@uv.es

 

Aquest programa compta amb el suport de:

Logo vicepresidencia

 

 

               

FireStats icon Powered by FireStats